מעשרות על טבל הבלוע בכלים

שאלה:

שלום: שום שקטפתי מהגינה (נראה כמו בצל ירוק עם ראש לבן ועלים) ולפני שעישרתי, חתכתי את החלק הלבן בסכין. יש בעיה עם הסכין?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שדבר חריף מבליע על ידי חיתוך, יש לחשוש שנבלע בו טעם טבל, באופן זה, אם ההפרשה נעשית בתוך 24 שעות לחיתוך הנ"ל, ניתן להפריש גם על הטעם הבלוע בסכין, ויש שנהגו לומר במפורש בנוסח ההפרשה שהיא חלה גםן על הבלוע בסכין, אבל אם עברו 24 שעות הטעם נעשה פגום ולא ניתן להפריש עליו ויש להגעיל את הסכין [יש לדון בטעם חריף אולי לעולם אינו נעשה נטל"פ, אבל כיון שיש בזה דעות שונות בפוסקים יש להגעיל].

מקורות:

ראה שו"ת מנחת שלמה סי' סב אות ט. וראה עוד בהרחבה בס' משפטי ארץ פרק ב סעי' יב.