לשקר בסקרים

שאלה:

שלום הרבנים אני מקבל בתקופה האחרונה הרבה הודעות מטרידות בנושא סקרים; לאיזה מפלגה אצביע. שאלתי היא, אם מותר לשקר ולכתוב שאצביע למפלגה שאין בכוונתי להצביע לה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לשקר, או שתאמר את האמת או שתאמר שאתה מסרב להשתתף בסקר, למה להטעות סתם אנשים?!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נשאל מצד אחר,
    אם מצבי ומצב רוחי רעים, ובא אחר ושאל מה נשמע?
    אם אומר בסדר, זה יהיה בסדר? האם גם פה הרבנים דכאן יאמרו הרי זה שקר ובודאי אסור?
    תודה
    ואם אפשר להביא הפניה ומקור אשמח

  2. מותר. זה בכלל ההיתר לשנות מפני השלום. יש לדון על עצם משחק המחבואים הזה אם הוא כדאי… לפעמים נוח להיות ברור ועקבי, לטווח קצר אולי יש ויכוח אבל לטווח הארוך הכל נהיה ברור ולא צריך כל הזמן להתחבא ולחשוש, אבל בענין זה תתייעץ באופן רחב עם רב שמכיר אותך.