דולר בארץ ישראל דינו כפירות

שאלה:

שלום וברכה, ויישר כח עצום על פעליכם הנשגבים. ברצוני לברר לעניין דולרים ושאר מט"ח בארץ ישראל, שכידוע לדעת רוב פוסקי זמנינו דינו כפירות ויש בו איסור סאה בסאה. אך שמעתי שיש סברא להקל בשנים האחרונות שהרבה מהעסקים נעשים דרך הרשת והרבה עסקים נעשים בדולרים או בשאר מט"ח, ונמצא שאמנם בבתי המסחר הדולר לא סחיר כ"כ, אך מכל מקום הרבה מהעסקים בפועל בארץ נעשים דרך הרשת במט"ח, האם יש מקום לסברא זו, על כל פנים כצירוף במקום ספק וכדומה. ישר כח מראש

תשובה:

שלום וברכה,

עסקים שמתבצעים דרך הרשת נעשה בדולרים לא משנה את המציאות במסחר שלנו. עסקים ברשת נחשב שאתה מתעסק בארץ אחרת ולכן שם המסחר בדולרים. אך המסחר בין האנשים כאן לא נעשה בדולרים, ולכן לא משנה את המציאות כאן. ולכן לדעות שמט"ח דינו כפרות, עדיין יש לחשוש שיהיה לזה דין של פירות.

בהצלחה.