ברכה על קליפות אתרוג מסוכרות

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מה מברכים על קליפות אתרוג מסוכרות? יש לציין שמדובר על החלק הפנימי של הקליפה, כלומר החלק הלבן ולא החלק הצהוב. כמו כן, נכנסה לתערובת גם כן מעט מהפרי עצמו של האתרוג. את התערובת בישלתי מעט במחבת עם סוכר. לא ניתן לזהות שמדובר בפרי… אם יש הבדל בדין. תודה רבה,

תשובה:

שלום וברכה

לגבי קליפות הדרים מרוקחים ומסוכרים דנו הפוסקים, יש שאמרו שהברכה בורא פרי העץ ויש שהורו לברך אדמה ויש שנקטו שברכתם שהכל, ראה משנה ברורה סי' רב ס"ק לט שמחמת הספק הורה לברך שהכל, אולם שונה בכך קליפות האתרוג, שכיון שאין בו כמעט פרי ועיקר אכילתו באופן הזה, יש לברך בורא פרי העץ לכל הדעות.

מקורות:

ארחות חיים סי' רב ס"ק ט בשם מנחת פיתים.