בניית פיגומים בחצר השכן

שאלה:

שכני איננו מאפשר לי בניית תוספת מרפסת וזאת למרות שאינני זקוק להסכמתו בעבור הוצאת ההיתר. אך אצטרך לכאורה להסכמתו בכדי לבנות פיגומים מכיוון שהללו יעמדו בחצרו. האם הדין כי ניתן לכפות על השכן מדין כופין על מדת סדום או מטעם דומה, בכדי שאוכל לבנות פיגומים בחצרו

תשובה:

שלום וברכה,

יש לבדוק את התנגדותו של השכן, האם יש תוקף הלכתי להתנגדות או לא. התנאים הלכתיים לא תמיד חופפים לתנאים של הרשויות. ולכן אם ההתנגדות שלו מוצדקת מבחינה הלכתית יכול לעכב עיך שלא להכניס פיגומים לחצרו. ואם אין לו בסיס הלכתי להתנגדות, יכפו אותו ביה"ד להכניס פיגומים לימים מספר כדי לאפשר עליך לבנות.

ולכן כדאי שתפנו לדיין מוסמך או לבית דין שיבדוק את הנתונים ואת הטענות. וישפוט ביניכם.

בהצלחה.