מדוע מניחים תפילין דוקא בתפילה?

שאלה:

מדוע צריך להניח תפילין? למה לא מספיק רק להתפלל? זאת אומרת, אני יודע שיש ציווי בתורה השאלה מה הסיבה? מה מיוחד בתפילין דווקא ולא דווקא חפץ בעל ערך אחר?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך נובעת מטעות אחרת שאותה לא ציינת… אתה מבין שהתפילין הוא משהו שנכלל במצות התפילה, ולכן אתה שואל למה דוקא תפילין… אבל האמת היא שכלל אין קשר בין הדברים! ובכלל מצות התפילה  להרבה ראשונים היא מדברי חכמים, ומהתורה ודאי אין חיוב להתפלל דוקא בנוסח זה ושלוש פעמים ביום וכו', ואילו מצות התפילין היא מהתורה. כלומר מצות תפילין היא מצוה נפרדת שאין לה קשר עם התפילה, והיא שבכל יום יניח אדם תפילין זמן מסויים. אלא שחכמים קבעו לעשות את שני הדברים האלו יחד, ראשית משום שבזמן קריאת שמע חשוב להיות עם תפילין שלא יהיה כדובר שקרים שאומר והיו לטוטפות בין עיניך ואין תפילין בין עיניו, שנית, מעיק מצות תפילין צריך היה האדם שיהיו עליו כל שעות היום מהזריחה ועד השקיעה, אלא שקשה לשמור על קדושתם זמן רב כל כך, ולכן תיקנו שישעה זאת בשעת התפילה שאז בלאו הכי הוא בקדושה.

יום נעים.