לעיסת מסטיק בבית הכנסת בגיאורגיה הרחוקה

שאלה:

שלום וברכה, אני יהונתן חיים בן שמונה וחצי בן לשליחים בארץ גרוזיה שואל את כבוד הרבנים: מה חומר האיסור ללעוס מסטיק בבית הכנסת? תודה רבה

תשובה:

שלום ידידי וחברי היקר!

ראשית שמחתי מאוד לקרוא את השאלה החמודה שלך, ולראות שיש ילדים צדיקים גם בגיאורגיה הרחוקה שדואגים לכבוד בית הכנסת, זה דבר נפלאה שודאי משמח מאוד את בורא העולם!

ולעצם שאלתך, הרי נאמר בפסוק "את מקדשי תיראו אני ה'", מכאן למדו חכמים שבתי הכנסת יש לנהוג בהם ביראה כמו בבית המקדש, נכנסים לשם בהכנעה ואפילו כורעים מעט כשנכנסים, אסור לדבר שם דברי חול סתם, אסור לעסוק שם בחשבונות אלא של מצוה וכו', בכלל זאת ודאי כל ההנהגה שלנו צריכה להיות שם באופן של יראה וכבוד.

אני משוכנע שאילו היית נכנס ליחידות אצל הרבי זצ"ל בחדרו שבקראון הייטס, היית נרגש מאוד ונוהג כבוד רב, וחלילה לא לועס שם מסטיק… קל וחומר שאין לעשות כך בבית הכנסת ביתו של ה'!

תמשיכו לקדש שם שמים!

תמשיך לכתוב לנו כאן לארץ הקודש.