הסתכלות על בגדי אשה המכירה

שאלה:

שלום רב האם מותר לאשתי ללבוש בגד של אחותה, שהרי זה גורם שאסתכל על בגדי צבעונים של אשה המכירה? והאם יש חילוק בין שאלה לקנייה [היינו האם יש איסור הסתכלות על בגדים שהיו בעבר של אשה המכירה].

תשובה:

שלום וברכה

אין בעיה. הרי בשעה שאשתך לובשת את הבגד זה לא מזכיר לך את אחותה אלא אותה עצמה…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לדעתי נראה שאמנם אם הבגדים מזכירים לו את אחותה ומהרהר בה, הרי זה אסור, כשם שמפורש בגמ' שאסור להסתכל על בגדי צבעונין אפילו תלויים על החבל, כי נזכר באשה שלבשתן ומהרהר בה.

    ואמנם בדרך כלל בימינו לא שייך זה, אבל אם האדם מעיד שגורם לו הרהור, יהיה אסור.