תפילה בציבור

שאלה:

שלום כבוד הרב התחלתי להתפלל בשחרית בבית כנסת אחר, בגלל שהוא יותר קטן אני לא רוצה להכנס בפנים ולשבת כי לכול אחד יש את הכיסא שלו והמקום קטן אלא מתפלל בחוץ,עונה על האמנים אך בתפילת שמונה עשרה נכנס לבית הכנסת ועומד עם הציבור ,האם אני עושה לכתחילה ?האם זה נקרא תפילה בציבור?

תשובה:

שלום וברכה

עיקר תפילה בציבור היא אכן בתפילת שמונה עשרה, אבל מה שאתה מתאר לא נשמע צורה ראויה לתפילה, כך לעמוד בחוץ זה לא מוצלח אי אפשר לכוין היטב כמו שצריך וכו'. הצורה הפשוטה היא לגשת לגבאי או לאחד המתפללים הקבועים ולשאול אותו מי מהמתפללים אינו בא בימי החול ואפשר לשבת על מקומו, אני בטוח שיש כמה כאלו, ואז יהיה לך מקום קבוע לתפילה כמו שצריך ולא להתפלל כך "על רגל אחת".

בהצלחה רבה