שמירת חפצים של שכנים שהכניסו את החפץ שלא ברשות

שאלה:

שלום. ילדי השכנים נכנסים לחצרנו פעם אחר פעם, למרות בקשותיו המפורשות, מהם ומהוריהם, שלא לעשות זאת. לאחרונה תלו הילדים ערסל בחצרנו. כשהם ברחו אחרי שגערנו בהם, הורדנו את הערסל והנחנו אצלנו למשמרת, עד שיבואו לדרוש אותו. בינתיים (עברו כשבועיים) והוא לא נדרש. האם אנו רשאים להחזיק אותו אצלנו כצעד הרתעתי? אם כן, האם מותר לנו גם להשתמש בו?

תשובה:

שלום וברכה,

השכנים יודעים שהערסל נמצא בידכם, ולכן מותר לכם להחזיק עד שיבואו לדרוש את הערסל. ולא גרע משומר אבדה שיכול להחזיק עד שיבואו הבעלים לדרוש. אמנם אסור לכם להשתמש בערסל, כדין שואל שלא מדעת שנקרא גזלן.

בהצלחה.