קנית כלים חדשים לאבל

שאלה:

רציתי לדעת אם מותר לקנות כסאות חדשים לשולחן השבת קודש לכבוד חג הפסח שאשתי מאוד רוצה את זה והיא תהנה מזה ממש בחג ואני אבל בתוך השנה על אבי ז"ל ראוי לציין שאני כשלעצמי אין לי צורך בזה וטוב לי הכסאות הישנים שיש לי ממילא אני רואה בזה צד היתר כי אינני קונה את זה לעצמי חוץ מזה הייתי יכול לעשות שאני ישתמש הלאה עם הכסא הישן אבל לכאורה זה אבילות בפרהסיא בשבת מה דעת כבוד הרב שליט"א? יישר כח

תשובה:

מותר לקנות כלים חדשים בשנת אבל. אין רלוונטיות לשאלה אם אתה נזקק לכך או לא, כי גם לך האיסור הוא רק בגדים חדשים ולא כלים חדשים.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה קיצור דברי סופרים פרק לז סעיף מו, פני ברוך פרק יח סעי’ יב.