לשון הרע על אבא שנפטר

שאלה:

האם מותר לדבר לשון הרע על אבא לפני אדם שלא הכיר אותו ולא יכיר אותו? ואם האבא כבר נפטר?

תשובה:

חלילה וחס, הרי די בכך שהוא יודע שזה אביך, לא צריך להכיר אותו פיזית. כמו כן, מלבד האיסור של לשון הרע יש חיוב של כיבוד אב, וכמו שאמרו חכמים מכבדו בחייו ומכבדו במותו [אף שיש גדרים שונים בכמה דברים] ולספר עליו רעות ולבזותו היא ודאי סתירה גמורה למצות כיבוד אב.

יום נעים.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. כתב החפץ חיים כלל ד סעיף ד: אִסּוּר סִפּוּר לָשׁוֹן הָרָע הוּא אֲפִלּוּ אִם אֵינוֹ מְבָאֵר בְּעֵת הַסִּפּוּר אֶת הָאִישׁ שֶׁהוּא מְדַבֵּר עָלָיו, רַק הוּא מְסַפֵּר סְתָם, וּמִתּוֹךְ עִנְיַן הַסִּפּוּר נִשְׁמָע לְהַשּׁוֹמֵעַ עַל אֵיזֶה אִישׁ כִּוֵּן הַמְסַפֵּר הַזֶּה, בִּכְלַל לָשׁוֹן הָרָע הוּא.
    הרי שאם אינו יודע על איזה איש מספר מותר, וכשיודע שהוא דוד של פלוני עדיין אינו יודע מי האיש, ומדובר שאין סיכוי שמתוך מידע זה ידע אח"כ מי הוא.