כשרות – להתארח בבית חילוני

שאלה:

הורי אישתי חילונים ואינם שומרים כשרת. משום כך איננו מתארחים אצלם. איזה הדרכה ניתן לתת להם כדי שנוכל לבוא לשבת. בעניין החימום בשבת אין בעיה כי תהיה פלטה ושעון שבת. השאלה לגבי הכנת האוכל והשימוש בכלים. הם ידועים כשאנשים מאוד ניקיים ומסודרים. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה אם הם אינם שומרים על כשרות הם לא נאמנים לומר שהאוכל שהם עושים כשר, למרות שאתם מכירים אותם כאנשים הגונים וכו', לכן הפתרון היחיד הוא להביא אוכל איתכם או להזמין ממסעדה וכדומה… וכמובן הכי פשוט לאכול בחד פעמי.

בהצלחה

מקורות:

ראהשו"ע יו"ד סי' קיט שאדם החשוד על הדבר אינו נאמן להעיד עליו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש אפשרות להכשיר, כל כלי יש לו הכשרה אחרת, וכלי חרסינה אין להם הכשרה, אבל באופן עקרוני זה אפשרי, אלא שכפי שהסברתי זה לא כל הבעיה, יש בעיה בעצם הנאמנות שלהם לומר שהאוכל כשר…