השתתפות בעל שני של אלמנה באזכרת בעלה הראשון ז"ל

שאלה:

האם יש בעיה מקור בהלכה,לאיסור והימנעות מהשתתפות בעליה על קבר ,השלמת מנין והשתתפות בלימוד לעילוי נשמה של בעל שני של אלמנה,המארגנת יחד עם ילדי הנפטר ז"ל אזכרה לעילוי נשמתו. מדובר כשהבעל השני הוא יהודי טוב המעונין לעשות נחת רוח לנפטר,ואינו מקפיד על כבודו בנושא זה.

תשובה:

שלום רב,

לא. אין בעיה הלכתית להשתתף באזכרה של בעלה הראשון ביחד עם ילדיה. הסיבה שבדרך כלל הבעל אינו משתתף באזכרה של האישה הראשונה, לאחר שנישא שנית. או להיפך. נובע רק מהחשש שלא לפגוע בצד השני, ראה כאן מה שכתבנו על כך. אבל אם הבעל הוא אדם טוב ולא איכפת לו כלל על כבודו, ומרגיש שזה יעשה טוב יותר אם הוא יופיע באזכרה. מדוע לא? אין בכך כל בעיה.