הפסק אויר בין המזוזה למשקוף

שאלה:

שלום, שלחנו את המזוזות בבית לבדיקה וכשבעלי החזיר את המזוזות ורצה להדביק אותם בחזרה למשקוף הוא ראה שאין מספיק דבק( יש לנו 3 מזוזות ורק 2 דבקים היו) אז הוא פשוט גזר את שתי הדבקים כך שיספיקו לשלושת המזוזות . ועכשיו המזוזות ניראות מהצד כאילו רק הלמעלה והלמטה של המזוזה מחוברים ובאמצע יש מרווח בין המשקוף למזוזה. אודה לך אם תוכל להגיד לי האם זה בסדר.

תשובה:

שלום וברכה

באופן זה יש שהקפידו שאולי האויר שבין המזוזה למשקוף נחשב חציצה, לכן יש למלאות לגמרי בלי הפסק אויר.

מקורות:

ראה שו"ת מהרש"ם ח"ד סי' קלח, שו"ת דברי מלכיאל ח"ה סי' סה, שו"ת מנחת יצחק ח"י סי' צה, שו"ת שבט הלוי ח"י סי' קפב, שו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' תרמב.