בישול גוי

שאלה:

בסד שלום הרב מהו הכלל של בישול גויים. זאת אומרת מה נחשב לבישול גוי ומה לא? (אילו מאכלים)

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הבסיסי הוא שכל דבר שאינו נאכל כפי שהוא חי והוא נצרך לבישול, והוא גם עולה על שלחן מלכים, כלומר זה מאכל שאנשים רגילים לאכול בארוחה של ממש, קיים בו איסור זה, על הפרטים השונים תוכל לראות הרבה מאוד תשובות במאגר השו"ת שלנו יורה דעה ערך בישולי נכרים.

בהצלחה