סיום שבעה נקיים לפני טבילה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה אנחנו שומרים נידה כרגע אישתי בימיים הנקיים שאמור להסתיים ביום ראשון מה שקורה יום ראשון היא נכנסת לניתוח האים מותר לי לגעת בה בלי הטבילה לפני הניתוח להרגיע אותה או להחזיק את ידה מה שקורה שהובילה תהיה רק אחרי הניתוח או שניתן לטבול מחר במוצש.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית שיהיה בהצלחה רבה ורפואה שלמה. למעשה לפני הטבילה היא נידה לכל דבר! אין כל משמעות לסיום השבעה נקיים כל עוד לא טבלה, ולכן כל מגע אסור. כמובן גם לא ניתן בשום אופן להקדים את הטבילה לפני סיום היום השביעי. מילים חמות יועילו לא פחות, ואדרבה, בזכות קיום מצות נידה על כל פרטיה הניתוח יעבור בעז"ה בהצלחה ותזכו לכל הטוב.

שבת שלום.