נישואין עם יהודי גרוזיה

שאלה:

שלום וברכה,

רציתי לשאול לגבי הצעת שידוך של בחור ממוצא גרוזיני.
ההורים התחזקו בארץ בשמירת שבת וכדו'.

1.רציתי לשאול האם היה איזשהוא ספק לגבי היוחסין של יהודי גרוזיה ?
האם זה נכון שהם צאצאי גרים ?
2. מכיון שהם עלו לארץ כשאינם שומרים תורה ומצוות והם היו תחת מסך הברזל בברית המועצות
איך אני יכולה לדעת שאין בעיה של יחוס ? כיצד אני יכולה לברר את הדבר ?
יש דברים שזה פוגע לשאול את הבחור בפגישה בשידוך. ובד"כ האנשים בברורים לא יודעים לענות על זה.
אשמח לקבל מידע מפורט בענין.
חשוב לציין שאינני גרוזינית. ואני ממשפחה חרדית אבי חלבי ואמי מרוקאית.
אשמח למענה בהקדם,

תשובה:

שלום רב,

אין שום חשש חלילה בייחוסם של יהודי גרוזיה. למרות שהיו תחת שלטון בריה"מ הם נשארו מסורתיים גם שם, ושמרו על על נישואין רק עם יהודים. אמנם ישנם בודדים כמו בכל קהילה אחרת בעולם. אבל בדיוק לשם כך הרבנות מעסיקה מבררי יהדות שבודקים את יהדותם של העולים. ולכן, אין שום חשש או פקפוק ואפילו קל בייחוסם וכשרותם. (אגב, במחקר גנטי שנעשה בקרב יהודים אלו, נמצאו קרוב ל60% שהם בני משפחה אחת, מה שמראה עד כמה הם משרו משך השנים על יהדותם.

האם הם צאצאי גרים או לא? לא יודע, ואני חושב שאף אחד לא יכול לדעת. אבל מנין לך שאת אינך צאצאית לגרים? ברור לי שבין כלל הסבים והסבתות שלך, יש בהם גם גרים הן מצד אביך החלבי והן מצד אמך המרוקאית. ישנם הרבה מאד צאצאי גרים ואין בהם שום סרך פסול. ראה עוד כאן בהרחבה.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גרוזיה היתה אז חלק מברית המועצות. רישום הלאום בתעודות הלידה באמת לא היה מאז ומעולם, נדמה לי שהם אכן התחילו בשנות הארבעים אבל אני לא בטוח בדיוק