לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעשר כספים לתמיכה בהורים

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול האם מותר לי מבחינה הלכתית לתמוך בהורי מכספי המעשרות שלי זאת משום שהם שקועים בחובות. אני מציינת שאת שאר הכסף (לאחר מעשר) אני חוסכת לחתונה שלי בידיעה שהם יתקשו לסייע לי ומשתמשת בחלק ממנו להוצאותי הפרטיות. כמו כן, משפחתי לא במצוקה – כן מצטמצמים במותרות כמו חטיפים ושתיה מתוקה ביום חול, אך לא נמנעים מהוצאות הכרחיות. אשמח לתשובה מפורטת, תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש להם בכל חודש כדי מה שנדרש בלי מותרות, והחובות שלהם הם בפריסה נוחה שאינה מפריעה למהלך החיים, אין כל טעם לתת להם כספי צדקה, יש הרבה אנשים שיש להם משכנתא וכדומה, אבל אם הם מגלגלים את החובות בין גמחים שונים ולחוצים, אפשר בהחלט לסייע להם, ואדרבה, בצדקה תמיד הקרוב קרוב קודם.

שבת שלום.