לתרומות לחץ כאן

מחבת חלבית שטיגן בה שניצל בשרי

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, מישהו ספרדי טועה ומטגן שניצלים בתוך מחבת חלבית, שהשתמשו החלבי לפני כמה שבועות או חודשים. לא יודעים מתי היה בידיוק השימוש חלבי של המחבת אבל יותר מכמה וכמה ימים… האם אפשר לאכול את שניתצלים ? ואיך מכשירים את המחבת ? בליבון או בהגעלה ? תודה שלמה

תשובה:

שלום וברכה

את השניצלים ניתן לאכול כיון שהחלבי היה שם לפני זמן רב והיא אינה בת יומה. את המחבת יש להכשיר, אם מדובר במחבת טפלון ורגילים להשתמש בה במעט מאוד שמן, יש דעות שהיא טעונה ליבון ולא הגעלה וליבון ממש יקלקל אותה, שנית, התנאי הבסיסי בהכשרה של כלי על ידי הגעלה הוא שהכלי יהיה נקי לחלוטין, ומחבת בדרך כלל יש בה שומן שרוף דבוק ולא ניתן באופן זה להגעיל, לכן אם מדובר במחבת רגילה שכן משתמשים בה עם כמות רגילה של שמן, וניתן להכשירה, יש ללבן את המקום השרוף והשאר להגעיל, אם משתמשים במעט מאוד שמן מחבת טפלון – לא כדאי להכשיר.

מקורות:

ראה כאן הרבה תשובות על הכשרת מחבת.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל