לשבת על כסא האב לאחר הגירושין

שאלה:

שלום אני למדתי שבתוך המצווה למראה את ההורים יש את החובה שלא לשבת במקומם ויש לי שתי שאלות : 1) האם מדובר על הכסא עצמו של האבא או על המקום הגיאוגרפי שלו (ראש השולחן) 2) ההורים שלי שנה וחצי היו בתהליך גירושין והתגרשו לאחותי (שגרה עם אימי) שואלת האם היא יכולה לשבת במקום של אבי שעבר דירה או לא? (רק הוסיף שיכול להיות שאימי תעבור דירה ואבי יקנה את הדירה שוב )

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שהנושא הוא מורא האב, כל שניכר זהוא מקומו אסור, ולכן ודאין לשבת במקום הגיאוגרפי בראש השולחן, אבל גם אם יש לאב כסא מיוחד המיועד רק לו אין לשבת בו.

2. נראה שעכשיו שהאב אינו בבית ואסור לו בכלל לבוא לשם, זה כבר אינו מקומו ומותר לשבת. וכפי שהתיר הר"ח פלאג'י בשו"ת חיים ביד סי' קכה סעי' מח לשבת במקומו לאחר מותו. מה שבכוונתו לקנות את הדירה לא משנה את הדין כרגע.

שבת שלום ובשורות טובות.