טעות בקדיש

שאלה:

שלום לרבנים עם אדם התחיל קדיש האם והיתבלבל כי היה קודם צריך להחזיר את הס"ת האם כיון שלא הגיע ליהא שמיה רבה אפשר לעצור אותו ולעדות כמנהג המקום? 2 הבנתי שעם אדם שכח פש זכור באותה שבת יקראו בשבת הבאה ועם שכחו גם שבת הבאה אין תיקון למה מה שונה שבת אחרי זה לאחרי שבועים? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כיון שהקדיש נאמר בטעות אכן יש להפסיק, ראה שאלה דומה ממש בשו”ת משנה הלכות ח”י סי’ טז, לגבי אדם שהתחיל קדיש יתום לאחר ובא לציון, שיש לו להפסיק כיון שהוא קדיש המיועד לש”ץ ודינו כמי שטעה בשמונה עשרה או כל ברכה אחרת, וראה שם שמבאר את הדברים על פי תורת הסוד.

המקום היחיד שידוע לי שבגלל שהתחילו קדיש לא מפסיקים, הוא כאשר התחילו קדיש בעשרה ויצא אחד ונותרו תשעה, שיכול לסיים את אמירת הקדיש כמבואר בשו”ע סי’ נה סעי’ ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מתנצל, לא שמתי לב. למעשה בפרשת זכור למיטב ידיעתי גם בשבת הבאה אינו קורא, ראה משנה ברורה סי' תרפה ס"ק ב, אמנם לגבי החודש וזכור מצינו שעות לגבי שבת הבאה מכמה סיבות, ראה כף החיים שם ועוד, אבל דוקא לגבי זכור לא ידוע לי דבר כזה.
    וראה עוד כאן.
    http://din.org.il/2017/07/09/%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9E%D7%A2-%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%94/