ריבית בהצמדת מחיר עבודות למדד בזמן ביצוע

שאלה:

כיון שבניה של בנין אורכת כשנתיים בו מחירי חומרי הגלם משתנים, קבלן חתם על חוזה לפיו מחיר העבודה יהיה צמוד למדד וישולמו על פי גובה המדד בזמן ביצוע הביצוע והתשלום בפועל. האם יש חשש ריבית בהסדר כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם משלם מראש והקבלן פורע לו בחומרים יקרים, אז אמור להיות בעיה. אמנם אם משלם לפי הקצב הבנייה, ולפי המחיר של הבנייה, אין כאן ריבית כלל.

[בנוסף, אם שוכר פועל ומתחיל הפועל לעבוד עכשיו אין איסור ריבית אם הפועל מתייקר.]

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קעו.