חזן שאינו מתפלל כמנהג המקום

שאלה:

בס"ד שאלתנו לגבי מניין בוקר בנוסח ספרדי. הגיע לאחרונה מתפלל נוסח חב"ד שמעוניין להיות חזן עקב פטירת אביו. הנוסח שונה , האם הדבר מקובל?

תשובה:

שלום וברכה

לא מקובל בכלל. אם יש מנהג קבוע במקום, אין לשנות מהמנהג, החזן הוא שליחשל הציבור, ועליו להתפלל לפי הנוסח שלהם.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעניין זה, עיי' היטב מ"ש בזה כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש בשערי הלכה ומנהג או"ח חלק א, ס"ע קיד ואילך. ועיי' אג"ק אדמו"ר מוהריי"צ נ"ע, חי"ג ע' תצז. ועיי' מ"ש בזה בארוכה בספר אגורה באהלך ח"ב להגאון החסיד הרב מרדכי פרקש עמ' 35 ואילך. נתיבים בשדה השליחוּת להגה"ח לוי"צ רסקין, ח"א עמ' כז ואילך, בטוב טעם ודעת . (כל זה – נפתח באוצר החכמה).