לתרומות לחץ כאן

בצק מטוגן – ברכתו

שאלה:

שלום וברכה! האם כדי שהברכה על הבצק תהיה מזונות צריך לטגן בשמן עמוק או שבכל טיגון מאבד הבצק את התואר לחם?

תשובה:

שלום וברכה

בטיגון בשמן מועט יש ספק האם דינו כבישול או כאפייה, ובמשנה ברורה בסי' קסח סעי' י הניח בצ"ע והורה לגבי לחם מטוגן באופן זה לאכול רק בתוך סעודה. ממילא נראה שגם לגבי בצק מטוגן, אם לישתו היהת במים נראה שהדין הוא כך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל