אבלות על הורה גוי

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, האם אפשר/מותר לעשות את השבעה בשביל אב או אם גוי שמת ? או יום אחד לפחות ? מדובר על ילדים שהתגיירו והורים גוים.., תודה מראש , שלמה

תשובה:

ברור שאין כאן הלכה של שבעה. אלא הם יכולים לשבת שבעה על הוריהם בדומה למה שמצאנו בהלכות כיבוד אב ואם שהגר מצווה לכבד את הוריו למרות שביחס הוא נחשב עפ”י ההלכה “כקטן שנולד” משום שלא יאמרו מקדושה חמורה לקדושה קלה, כלומר, שלא יהיה חילול ה’ שאינו מכבד את הוריו. בסגנון הזה צריך לתפוס את העובדה שהוא החליט לשבת שבעה על ההורים. ראה גם את דברי הרמ”א בסי’ שעד סעי’ ו’ בסופו: “מי שרוצה להחמיר על עצמו להתאבל על מי שאינו צריך, או ללבוש שחורים על קרובו, אין מוחין בידו”. אבל רק אם הוא רוצה “להחמיר” על עצמו. אבל אין הכוונה שהוא יכול גם להקל על עצמו כדין אבל, לדוגמא ביום הראשון שלא להניח תפילין, או שלא לומר תחנון בבית האבל.