רמקול ???? בקריאת התורה

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם ניתן להשמיע במקרופון בעל קורא, שהציבור מסתופפים בצילו, ועדיין לא מצליחים לשמוע את קולו? האם ניתן לקרב אל שפתיו טלפון, ושמתקשר לטלפון סמוך, שנמצא על רמקול/ספיקר? – כנראה יהיה עיכוב/דיליי של שניה או שתיים. הערות: 1. את הברכות של העולים, הציבור כן שומע. 2.מדובר במניין קבוע, בכותל המערבי, ורב זקן חשוב, וציבור ספרדי, אשכנזי, דתי, וחרדי. תודה שאלה ותשובה, לא דומה ממש, שמצאתי באתר: http://din.org.il/2009/12/24/%d7%9e%d7%92%d7%99%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%a8%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9c/

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אין לשעות כך בשום אופן, הכרעת רוב רובם של הפוסקים ששמיעת קריאת התורה או מגילה או ברכה ברמקול אינה כלום, כיון שלא שומעים את קולו של האדם עצמו אלא קול ממברנה שמעבירה גלי קול ומייצרת אותם, ראה כאן בענין זה בהרחבה, ובקישור שהבאנו שם בענין זה לתשובתו של ר' צבי רייזמן בספרו רץ כצבע שאסף בזה כעמיר הגורנה מדברי הפוסקים.