מריבה בליל טבילה

שאלה:

אתמול היה במועד שלי לטבול במקווה. לפני שהלכתי לטבול בעלי חיפש להתווכח איתי על לא עוול בכפי ולא הבנתי מה קרה לו? פתאום? כשבאתי לצאת מהבית הוא אמר לי לא ללכת כי הוא לא מתכוןן להתייחד איתי. נפגעתי מעומק הלב. אבל זה לא שעצר אותי. הלכתי בכל זאת וכשחזרתי אמרתי לו בוא נתייחד והוא אמר שהוא לא רוצה. אמרתי לו שאסור מבחינה הלכתית והוא ענה שהוא "ישבור את הראש" עם בורא עולם.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב רב מה שעבר עליכם אתמול, נהגת בצורה יפה ביותר, ומעוררת התפעלות. חשוב מאוד לעשות משהו כדי לשנות את השיח בבית, אסור לעולם לפגוע בקשר שביניכם בצורה כזו, לעולם לא ללכת לישון עם מריבה, לא עוזבים עד שמשלימים, כדאי לקרוא קצת על שלום בבית, אולי בספרו של הרב שמחה כהן הבית היהודי, זה מאוד יכול לעזור. אם את חושבת שיש בעיה לעומק והדבר הזה חוזר על עצמו, כדאי לפנות לייעוץ זוגי לקבל הדרכה.

בשורות טובות.