לעכב על שכן שלא ירבה להשתמש במרפסת ולא ירבה בהיזק ראייה

שאלה:

יש לי מרפסת גג ובניתי פרגולה עם סגירת חלונות והפרגולה במרחק 7 מטר מול החלון של השכן שלי שגר מעלי כחצי קומה
השכן טוען שאני יוצא מהבית שלי למרפסת אני גורם לו היזק ראיה ושבניתי את הפרגולה אני יצא יותר למרפסת ואז יש לו הזק ראיה יותר
מאחר שאני יודע שהשכן שלי דיין בבת דין אמרתי לו שכתוב בשולחן ערוך הלכות נזקי שכנים מי שיש בכותלו חלון ובא חברו עשה חצר לא יכול בעל החצר לומר לבעל החלון סגור חלון זה מכיון שהכיר בהיזק זה אבל בעל החצר יכול לבנות קיר מול החלון במרחק 4 אמות אפילו שיעפיל לבעל החלון
אז הוא ענה לי כאן מדובר ב 2 מגרשים שונים ובמקרה שלנו זה מגרש אחד אז אסור לי לבנות מחיצה מול החלון שלו התשובה ניראת מוזרה האם בזמן מרן לפני 500 שנה היה גוש /חלקה ואם היה מה קשור המגרש לעניין היזק ראיה
השאלה שלי אם
התשובה שנתן לי השכן נכונה
ויש דבר כזה בהלכה
מחכה לתשובה

תשובה:

שלום וברכה,

קודם כל נבאר את דברי השכן: בשכנים זה מול זה, אין שותפות ביניהם, ולכן אם בונה מולו ויש מרחק של ד' אמות, אין אפשרות לעכב עליו. אבל דיירים בבניין אחד, נחשבים לשותפים, ולכן יכול אחד לעכב על השני שלא יסתיר לו נוף או שמש, מאחר והבניין נבנה בצורה כזו שכל אחד יקבל את זכויותיו, וע"ד כן חלקו בשותפות.

לגופו של עניין, לכאורה לא ניתן לעכב על שכן על עשיית פרגולות, למרות שכך משתמש יותר. לא מצאנו שיכול לעכב לא מלעשות תשמישים בבית חברו כדי שלא להרבות היזק ראיה.

בהצלחה.