ימי פרישה / כרתי ופלתי ואור זרוע לספרדים

שאלה:

רק רציתי סיוע בחישוב ימי הפרישה. הווסת התחיל ב ל׳ שבט הקודמים היו- א׳ שבט כ׳׳ו כסלו לפי החישוב שלי עונה בינונית כ׳׳ט אדר א׳ ול׳ אדר א׳ ווסת החודש ל׳ אדר א׳ והפלגה כ׳׳ט אדר א׳ האם נכון? ומה החומרות בווסות השונות בעניין העונות [אני זוכר שיש חומרא לפרוש גם בעונה שאחרי\ שלפני העונה של הווסת] תודה

תשובה:

יתכן שלא הבנתי דבריך, אבל אם היתה הפלגה מכ"ו כסלו עד א' שבט הרי שיש לך 34 יום של הפלגה, ממילא עכשיו לפי החשבון שהפלגה קצרה לא עוקרת ערוכה, אם כן מלבד ההפלגה הקצרה שאותה ציינת, יש לחשוש גם להפלגת 34 יום. בעונה בינונית החמיר הכרתי ופלכרתיופליתי לחשוש כל ה24 שעות של אותה יממה, כלומר שאם העונה היא בלילה – ביום שלמחרת, ואם היא ביום, בלילה שלפני. בהפלגה וחודש יש חומרת האור זרוע לחשוש בעונה שלפניה, שאם העונה ביום בלילה שלפניו, ואם בלילה ביום שלפניו, וכך החמירו רוב קהילות אשכנז. על מנהג הספרדים בזה ראה כאן