חזקה בחצר של שכן לגי ביוב

שאלה:

שלם רב! אני קניתי שטח שהיה שם בינין ישן ויש שכן שחיבר ביוב לבור שהיה בחצר והוא טוען ש30 שנה זה כבר מחובר והוא טוען שהוא קיבל רשות להשתמש עם הביוב בחצר דהינו המוכר שלו מכר לו את הדירה עם החיבור לביוב והדירה הוא לא חוקית ובכל אופן אני בניתי את הבינין על השטח ופירקנו את כל הביוב בחצר והא רוצה שיתנו לו חיבור חדש לביוב וגם פיצויים ואני חושב שהמכירה של השטח מבטל את כל הזכיות שהיו אם היהיו באמת

תשובה:

שלום וברכה,

אם השכן קיבל רשות מהמוכר להתחבר לביוב, הרי שזכה בזכות לחיבורן, והמכירה לא מפקיעה את זכותו של השכן. ולכן יש חובה להחזיר לו את החיבור אחר הבנייה. לגבי טענת פיצויים, אינה טענה, החיוב רק להחזיר את הזכות שהייתה לו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסיפור המדובר הוא שהיה בור ספיגה וכרגע אין בור ספיגה אלה צריך משאבה חשמלית
    1 מי משלם את המשאבה ואת העבודה
    2 מי משלם חשמל למשך כל השניים הבאות
    3 תיקונים במערכת מי עושה?
    4 הבור הקודם היחה בשטח שלנו הואם אנחנו מחויביים לעשות ג"כ בשטח שלנו או מספיק להחזיר לו אפשרות של ביוב ברשותו באופן שהוא לא מרגיש את ההבדל
    5 אולי זה שהוא משתמש כבר 30 שנה הואט בכלל לא קיבל רשות והחזקה שיש לו שבגלל זה אנחנו צריכים להביא ראיה זה לא חזקה כי לא יכלו לחראות בכלל שהוא מחובר לביוב ואז אף אחד לא מחה????