מתנת יום הולדת לאשה בשנת אבל

שאלה:

יום הולדת לאשת אבל האם מותר לו לקנות לה מתנה והאם משום שמורגלת באותו יום מדי שנה ביציאה למסעדה יהיה האבל גם מותר בזה או שמא להמעיט בכח ההרגל מפאת אבילות??

תשובה:

שלום רב

נהגו להקל לתת מתנות בשבת, שאז אין איסור של דרישת שלום, כך שתוכל בהחלט לעשות זאת בשבת שלפני היום הולדת, אלא שיש להזהר עם הכללים של נתינת מתנה בשבת, שלא יזכה במתנה עד אחרי שבת, או שמישהו אחר יקנה אותה עבורו לפני שבת.

ראה עוד כאן.

מותר ללכת עם האשה למסעדה בשנת אבל.

בשורות טובות.