מנורת בית המקדש

שאלה:

מה הייתה מטרת המנורה בבית המקדש? ואיך ספרו היהודים את ימי השבוע בתקופת התנ"ך ?

תשובה:

שלום וברכה

כמובן לפי פשוטם של דברים המנורה היתה עשויה לכבוד, הדלקת נרות היא תמיד סמל לאירוע מכובד. אבל חכמים גילו לנו שאור המנורה רומז מבחינת תוכנו הפנימית לאור התורה, ומשם ההשפעה של ההבנה והידיעה בתורה לעולם כולו, ועל כן אמרו הרוצה שיחכים ידרים, מפני שמנורה בדרום, ראה בבא בתרא כה ב, והיינו, שבתפילת שמונה עשרה יצדד מעט פניו לדרום.

את שאלתך לגבי מנין ימי השבוע לא הבנתי.