זוגיות קודם הגירושין

שאלה:

שלום רב לפני כשנה וחצי, בעקבות סדרת מחלוקות שהתגלעה ביני ובין אשתי, הכרזנו על פרידה, אולם פרידה זו היתה בתוך הבית. ישנתי בחדר אחר ולא קיימנו כל יחסי אישות. מחשבתי היתה שבמוקדם או במאוחר יגיע שלום בית והדברים יחזרו לקדמותם. תקופה קצרה לאחר מכן גיליתי כי היא מנהלת רומן עם מישהו אחר, רומן המתקיים למעשה כבר כמה שנים. לאחר מתן אולטימטום להפסקתו ואי עמידתה בו, הכרזתי על כוונתי להתגרש ממנה. עזבתי את הבית ואני שוכר דירה מזה כחצי שנה. יש בינינו הסדר לא כתוב לגבי ראיית הילדים ושהותם וכן לגבי מזונות, אולם קיימת מחלוקת עקרונית לגבי חלוקת הבית המשותף, בו היא עדיין מתגוררת. בגלל מחלוקת זו, לא הגענו להסכם ולכן התחלתי בהליכי גירושין. הגישור לא צלח (האשה לא הגיעה לפגישות) וכעת אנו עומדים לפני דיון ראשון בבית דין רבני, תביעת גירושין אותה פתחתי אני. הקדמה ארוכה זאת, באה כדי לשאול שאלה פשוטה: האם אני יכול להתחיל ולצאת עם בחורות אחרות (רווקות או גרושות – לא נשואות!) כבר היום, עוד לפני קבלת הגט בפועל? תודה מראש על התשובה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את הקשיים שאתה עובר, כמובן חלילה לצאת עם בחורות בשלב זה שלא ניתן להגיע עם זה לנישואין, תמתין לאחר הגירושין ואז תוכל להתחיל לצאת באופן המותר, ללא מגע חלילה ללא נישואין, על פי הלכה, ובעזרת ה' תמצא את אושרך ותבנה בית יהודי אמיתי בעם ישראל.

בשורות טובות.