אכילת מזונות לפני ערבית

שאלה:

האם מותר לאכול 70 גרם בורקס סמוך לתפילת ערבית? או שהאיסור הוא רק בשיעור קביעת סעודה דהיינו 3 או 4 ביצים?

תשובה:

שלום וברכה

כל מיני המאפה הם בעצם ספק פת, ולכן, אף שתבשיל מזונות כמו דייסה וכדומה מותר לאכול לפני ערבית כל שאינו באופן של סעודה ממש, בורקס אין לאכול יותר מכביצה.

מקורות:

ראה מסגרת השלחן על קיצוש"ע סי' סט אות ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קשה מאוד לתת את הכללים בדיני ספקות מתי נאמר לקולא ומתי לא, ההבנה הכללית לפי דעתי, הוא שכאשר דבר כבר התקבל לספק ומחמירים בו בהרבה אופנים לא מקילים בו למרות שכרגע הנושא הוא בדרבנן וכדומה. באופן כללי כשלומדים בית יוסף רואים אלף ואחד מקומות שהחמיר בספקות דרבנן, בכל מיני מחלוקת הפוסקים. אם בכל שאלה הלכתית נאמר שכאשר יש מחלוקת זה ספק דרבנן לקולא, וכשיש שתי מחלוקת אז גם בדאורייתא אפשר להקל כי זה ספק ספקא, אפשר לסגור כבר את הספרים ואין צורך לפלפל ולהעמיק בשום דבר… לכן צריך זהירות גדולה בענין ולמעט ככל הניתן באמירה כזו.