אדי מים למקווה – אם נחשבים שאובים?

שאלה:

האם מים שנוצרו כתוצאה מעיבוי אדי מים באויר נחשבים למים שאובים או נובעים הכשרים למקווה?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת משנה הלכות ח"ג סי' צא הביא בזה דיון רחב מאוד בין פוסקי זמנינו, וציין שדעת החזון איש שאדים – פנים חדשות באו לכאן ואינם בגדר מים שאובים, ואילו הרבה מפוסקי זמנינו כמו רבי צבי פסח פראנק, רבי אהרן קוטלר רבי יחזקאל סרנא ועוד טענו שהאדים אינם פנים חדשות וכיון שבאו משאובים נותרו בפסולם, והאריך להוכיח כדבריהם להחמיר בזה.

ערב טוב.