כיסוי ראש לרווקה אחרי הלידה

שאלה:

שלום לרב, יש לי שאלה בבקשה: בחורה רווקה שנכנסה להריון וילדה בן/בת, ולא התחתנה תחת חופה בקידושין אף פעם: האם חייבת בכיסוי ראש? תבורכו מן השמים.

תשובה:

שלום רב,

בעקרון כתב המשנה ברורה בסי' עה ס"ק יא: "ובתולות ארוסות אסורות לילך בגילוי הראש וה"ה בתולות שנבעלו צריכין לכסות הראש ומ"מ אם זינתה ואינה רוצה לצאת בצעיף על ראשה כדרך הנשים אין יכולין לכופה". למעשה היום נוהגים רק נשואות ללכת עם כיסוי ראש. לכן, גם אם היא כבר ילדה אין לחייב אותה ללכת עם כיסוי ראש.