חילול שבת להצלת גוי

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול לגבי האם מחללים את השבת על הגוי. האם יש הבדל בין גוי שומר 7 מצוות בני נח לגוי רגיל? האם יש הבדל מימי חזל לימינו? האם מחללים שבת על הגוי? למשל אני רואה גוי מוטל על הרצפה מדמם בשבת והוא יכול למות אם לא אקרא לאמבולנס ותאורטית רק אני רואה אותו מהחלון ככה שאן סיכוי שמישהו ידע על המקרה הזה.מה עושים במצב כזה למשל?

תשובה:

לחלל שבת התירו רק לצורך פיקוח נפש של יהודי ולא של גוי, וזה לא משנה אם הוא שומר מצוות או לא. כפי שציינת בדבריך, כאשר יש חשש איבה, כלומר רופא או איש הצלה אם ימנע מהצלת גוי, זה יגרום כעס גדול ועלול גם להזיק ליהודים במקומות אחרים, ולכן במקרים אלו התירו לחלל שבת גם להצלת גוי.

מקורות:

ראה שולחן ערוך סי’ של סעיף ב, וראה שולחן ערוך יו”ד סי’ קנח וחושן משפט סי’ תכ”ה, ובמשנה ברורה סי’ ש”ל ס”ק ח’ על אופן הנהגתו של רופא הנדרש לעשות פעולה כזו, והחילוקים שיש בזה בין מלאכה דאורייתא למלאכה דרבנן המותרת במקרה שלו כדי שלא יבואו לידי איבה. וע”ע שמירת שבת כהלכתה פרק מ סעיף יז.