תשלום מע"מ לפי תורה

שאלה:

ב"ה מהי דעת התורה בעניין תשלום מע"מ? האם זה נכון לשלם מע"מ? האם זה כסף שהולך למקום בעייתי על פי תורה? התייעצנו עם רב שאמר לנו שעסק שהוא מרוויח פחות מ70,000 לשנה פטור ממע"מ מאידך, ראינו באתר ממשלתי שלפי החוק יש עסקים רבים שאינם פטורים ממע"מ גם אם הם מרוויחים פחות מ90000 לשנה. אם כך מהי דעת התורה? ואיך עלינו לנהוג? לפי תורה האם לשלם מע"מ או לא? והאם זה ראוי לחייב את הלקוח בתשלום המע"מ

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום מע"מ הינו תשלום מיסים, בכל הדורות היה מושג של תשלום מיסים על עסקאות שנעשות במדינה. מטרת המיסים כדי לקיים את המדינה, ולכן במדינות שמנהלות ביושר, יש כח לפי הלכה לחייב את התושבים לשלם מיסים, מדין דינא דמלכותא דינא. ולכן לפי הלכה יש חובה לשלם כאשר יש דינא דמלכותא.

בהצלחה.