עוגת פרווה שנאפתה עם עוגיות חלביות

שאלה:

עוגה בחושה פרווה שנאפתה בתנור חלבי לאחר שלא השתמשו בתנור למעלה מ 48 שעות. לאחר אפית העוגה משך 25 דקות, הוכנסו בטעות עוגיות יבשות חלביות (שוקולד ציפס) למשך 10 דקות האחרונות של האפיה. האם ניתן לאכול את העוגה לאחר ארוחה בשרית כקינוח

תשובה:

שלום וברכה

מותר לאכול לאחר הסעודה הבשרית אבל לא עם בשר יחד [בעוגה זה לא קורה כל כך, אבל אם היה זה לחם..], כיון ששניהם יבשים [בשלב זה של האפייה] ובכלל בתנורים שלנו לא ברור שיש זיעה.

ראה אוהל יעקב סי' פט הערה עה בשם הגרי"ש אלישיב ועוד.