למה פורים באדר ב'?

שאלה:

שלום וברכה! מה הם נסיבות שבשנה מעוברת מתייחסים דווקא לאדר ב' לעניין פורים או אזכרה ועוד ולא לאדר א'?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי אזכרה יש בזה כידוע מנהגים חלוקים, דוקא בני אשכנז רואים לעיקר את אדר א', ראה מחלוקת השו"ע והרמ"א בזה בסי' תקסח.

לגבי יום הפורים אמרו בגמרא שיש להסמיך את ניסי פורים לנס מצרים, ולכן לעולם תהיה קריאתה באדר הסמוך לניסן. ראה גמרא במגילה ו ע"ב מחלוקת התנאים בענין זה.

יום נעים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית הוא החודש האחרון בשנה, ניסן הוא החודש הראשון, שנית עיקר המטרה היא לוודא שחג הפסח יהיה באביב [היום הכח קבוע מראש לפי מחזוריות של 19 שנה, בזמן חז"ל זה היה נקבע לפי שיקול הדעת ולפי המצב] ואדר הוא הזמן לבדוק זאת.