קדושת ארון קודש

שאלה:

שלום וברכה
יש לנו בביהכנ״ס ארון ספר תורה ישן ורוצים להחליפו ולא מתינו מי שיעניין אותו לקחת את זה. מה דינו.
מי שהוא אמר לי שיש עניין להמיר קדושתו בכסף אולם הוא לא נתן לי שום מקור לזה. האם זה נכון?
בברכה
א.א

תשובה:

שלום רב.

ארון קודש שיצא משימוש צריך לגונזו, כיון שהוא נחשב תשמישי קדושה, את הריצוף סביבו אין צורך לגנוז כיון שהוא אינו משוייך לספר תורה בדוקא. פרטים על אופן גניזתו תוכלו לקבל באירגון גניזה כללית אצל הרב אליעזר בונדהיים, בטל’ 08-9741974. אינני יודע אם ניתן לבצע זאת אצלכם בחו"ל.

לגבי העצה שהזכרת, אכן רבים מהפסקים ציינו זאת, שניתן למכור את ארון הקודש לאדם מסויים על ידי ראשי הקהילה שיש להם דין של ז' טובי העיר שיש בכוחם להוציאו לחולין, ובכסף שיתקבל יש להשתמש לצורך בניית ארון הקודש החדש, ראה מקורות רבים לכך בס' פסקי תשובות סי' קנב הערה 44-45.