נטל"פ בפסח – ספרדים

שאלה:

אסכלה שלא לובנה בליבון חמור לפסח אלא רק ניקוי וליבון קל אולי . לפוסקי הספרדים מה דין בשר שנעשה עליה בפסח לאכלו בדיעבד(אורח) החשבון הוא שזה נטל"פ של היתרא בלע וליבון קל מועיל ובדיעבד נטל"פ לספרדים מותר בפסח

תשובה:

אמת כדבריך, שנטל"פ בפסח מותר בדיעבד לבני ספרד. אבל היום אנחנו זמן רב לפני פסח, אפשר עוד להסביר לבני הבית שם כיצד מכשירים על פי דין ואין סיבה לסמוך על דעות שבדיעבד בלבד…. הכי טוב לקנות חדש לפסח, זה לא יקר וחבל לקלקל בליבון את הקיים.