מנוי יומי לקפה שרוצה להעביר זכותו ליום אחר

שאלה:

שלום רב אצלנו בכולל מי שרוצה קפה משלם ,ויש אפשרות להיות מנוי לקפה ליום ביותר זול. האם אפשר יום אחד לא לקחת ולמחרת לקחת שניים? ואת"ל שאפשר, מה הדין אם המטפל (המוכר) טוען שהוא לא רוצה כזה דבר, שזה זכות יומית ולא קנין שאפשר להעביר מיום ליום, האם הדין אתו או שאפשר לומר שהרי הוא לא חסר מאם הייתי לוקח קפה ליום? תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

קניית מנוי יומי פירושו שקנה זכות ליום אחד, ולא יכול להעביר את הזכות מיום אחד לשני. ובפרט אם האחראי מתנה כך שודאי אסור להעביר מיום ליום.

בהצלחה.