מום שנמצא בקניית מחשב והמוכר לא ידע

שאלה:

שאלה: קניתי מחשב והתגלה בו בבית פגם רציני שבוודאי לא הייתי קונה זאת, האם ניתן לבטל את המקח או שכיון שהמוכר לא ידע מזה [כך טוען] אינו אשם, וכן שמא יכול לטעון שעשיתי זאת בבית.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מום במקח – סוג של מום שרגילים להקפיד עליו – יכול הקונה לבטל את המקח, גם אם המוכר לא ידע מהמום. וגם אם ההפסד ייפול על המוכר אינו יכול למנוע מהלקוח לבטל את המקח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה רמ"א חו"מ סימן רלב סעיף יח. וגם השו"ע שחולק דווקא שם שהיה הלוקח יכול לבדוק ולמנוע את ההפסד, אבל במקרה הנ"ל לכו"ע יכול לבטל את המקח.