להפחית בנרות שבת

שאלה:

בעזרת ה' יתברך שלום וברכה. אישה שנהגה להדליק נרות שבת כמספר בני הבית. אחד מבני הבית נפטר ל"ע. האם היא צריכה/יכולה להמשיך להדליק עבורו נר. תודה רבה ובשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

היא ודאי יכולה להמשיך ולהדליק את הנר הזה, ואדרבה, יהיה הדבר לעילוי נשמתו ולזכרו. לגבי האם היא חייבת להמשיך ולהדליקו, יש לצדד שאינה יכולה להפסיק בלי לעשות התרת נדרים, כי בעצם זה לא נר של אותם אנשים אלא ריבוי אורה וכבוד שבת בבית, ולמעט זה עשוי להיות שאלה של נדר.

בשורות טובות ותמיד שמחות.