חוזה בעל פה

שאלה:

שלום רב ברצוני לשאול: סיכמתי עם השוכר שלי בעל פה שהשכירות תהיה לשלוש שנים והחוזה יהיה 'כפי שעשינו עם השוכר השני', ברצוני לברר האם זה אכן תקף ומחייב.

תשובה:

שלום וברכה,

משכיר שהשכיר דירה והתנה שיהיה לג' שנים נחשב שקניין בשכירות של השוכר חל לשלוש שנים. וא"כ אין המשכיר יכול לחזור מזמן השכירות. וכן אם התנה שתנאי השכירות יהיה כפי החוזה שיש ביד השוכר השני, התנאים מחייבים למרות שלא חתמו על החוזה, משום שנחשב שהקניין נעשה ע"ד התנאים הכתובים שם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיב סעיף ט שאם המשיכו לדור סתם, אומרים שע"ד התנאים הראשונים דרו. וה"ה אם התנו שיהיה ע"ד התנאים שכתובים בחוזה פלוני, מחייב החוזה שביד השני.