הגעלת מכסה של סיר

שאלה:

שלום וברכה
בטעות כיסנו סיר בשרי עם בשר במכסה חלבי נקי
האם ניתן להגעיל את המכסה בבית? צריך שיעבור זמן מסויים מאז שזה קרה כדי להגעיל? אם מגעילים בבית צריך סיר גדול שיהיה יותר מ60 מהמכסה או שגם פחות מ60 מספיק?

תשובה:

שלום וברכה

ניתן להגעיל בבית. ממתינים 24 שעות ובודקים שהוא נקי לחלוטין, לוקחים סיר גדול שניתן להכניס בתוכו את המכסה הזה או לפחות לסובב אותו בפנים באופן שהמים יהייו בסוף בכולו, הסיר גם ללא שימוש 24 שעות, מרתיחים מים וכשהם מבעבעים מכניסים את המכסה. אם לא נכנס כולו, יש לסובב לאט, שכל הזמן המים יבעבעו, לאחר מכן רוחצים את המכסה במי ברז. לא צריך פי שישים כי הכלים לא בני יומם. לגבי סיר הבשר, אם המכסה היה חלבי בן יומו כלומר בישלו בו חלב בתוך 24 שעות לכיסוי הבשר אזי גם הסיר הבשרי טעון הגעלה כנ"ל.

בהצלחה