מכירה סינית עזר מציון מכספי מעשר

שאלה:

שלום. ישנה הגרלה גדולה נושאת פרסים כל שנה של עזר מציון. האם אפשר לשלם עליה מכספי מעשר. שהרי זה הולך לצדקה. או שאסור להנות מזה במקרה שאני אזכה בעז"ה.

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא כך: הנאה שלא היית משקיע בה כסף מותר לקבלה באופן זה, שכן מוכח מהנהגתך שהמטרה העיקרית היא לתרום לאותו אירגון. אולם, טובת הנאה שאתה מוכן להשקיע בה סכום דומה, לא ניתן לקבלה על ידי מעשר כספים.

יש שהורו לענין מכירה סינית הנעשית לטובת אירגון צדקה וכדומה, שרבע מסך התרומה ינתן מכסף שאינו מעשר כספים, שכן סכום מועט כזה בדרך כלל אדם מוכן להשקיע משלו לצורך רכישת כרטיסים במכירה סינית, וממילא, לא ראוי שיקח זאת מכספי מעשר. אבל אצל כל אדם זה לפי רגילותו וכאמור, כמה היה משקיע…