לפרוע בסבלונות מדין שיעבודא דרבי נתן

שאלה:

ראובן שאל חפץ משמעון. ואיבדו. והתחייב לשלם ולא שילם. כעת ראובן מתחתן. לוי מוזמן לחתונה . ורוצה במקום לתת מתנה לחתן. רוצה לפרוע את החוב של החתן לשמעון. ויודיע לו שזה במקום מתנה לחתונה. האם מותר לעשות זאת מבלי לשאול את החתן? לכאורה לפרוע סיבלונות מדין שיעבודא דרבי נתן.

תשובה:

שלום וברכה,

כיום אין דין סבלונות, אדם לא יכול לתבוע את הסבלונות מחברו, ולכן אין כאן שעדר"נ.

אמנם גם ללא שעדר"נ יכול לוי לפרוע חוב של החתן, והפירעון חוב יהיה מתנה עבור החתן.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מצד המנהג היום. שאדם שמגיע לאירוע (לפחות באירוע יוקרתי). משלם את המנה לפחות. האם במצב זה שבא לאכול ולא שילם לחתן. רק פרע את חובו. שעל זה נאמר הפורע חובו של חברו שם כספו על קרן הצבי. האם לא יחשב גזל?